Cikgu Multipurpose (L87)

RM17.00 RM20.00

Stock: 0

Code: 9789830978505

Berat: 0.275kg


Penghantaran


Description

CIKGU MULTIPURPOSE bermaksud seorang guru yang kerjanya bukan sahaja masuk kelas, buka buku dan mengajar akademik kepada anak-anak murid tetapi ada lebih seribu tugas lain daripada itu. Satu tugas hakiki bersama sejuta tugas lain yang menanti.

 

Cerita-cerita ini semuanya kisah benar yang diadun secara santai tapi sampai. Berlaku di sekeliling kita. Bukan kisah penulis seorang tapi ini kisah kita semua. Cerita-cerita di dalam buku ini bukan cerita kosong. Ada ibrah, pengajaran dan dakwah di dalamnya.

 

Cikgu Multipurpose mengajak pembaca menyelami suka duka guru dan anak-anak di sekolah rendah dengan segala kerenah ujian kehidupan. Ada yang positif boleh kita ikut jadikan tauladan, ada yang negatif, boleh kita buat sempadan. Ada yang kita tidak sangka – oh, macam itu pun ada!

 

Sahabat, sebagai guru, emosi kita macam roller coaster semasa bekerja. Ada turun naik. Tapi lebih banyak turun, bukan? Jadi, buku ini diharap dapat memberi kata-kata semangat bahawa kerjaya guru ini kita boleh laluinya dengan bersahaja dan teruja setiap hari! Sebab kita adalah segalanya bagi mereka (murid). 

Features