Kiamat Hampir Tiba(L113)

RM18.00 RM20.00

Stock: 0

Code: 9789830976716

Berat: 0.350kg


Penghantaran


Description

Tajuk : Kiamat Hampir Tiba

ISBN : 9789830976716 

Penerbit : Galeri Ilmu

Penulis : Syeikh Ahmad Fahmi Zamzam

Muka Surat : 239 m/s

Halaman : Hitam Putih 

Tahun Terbit : 2021

Format : Softcover

Berat : 0.35 kg

Dimensi (Cm) : 22.7 cm x 15.3 cm x 1.3 cm 

 

SINOPSIS: 

 

Kronologi kejadian hari kiamat dihuraikan satu persatu daripada peristiwa-perisiwa yang terjadi sebelum munculnya Dajjal sehingga kemunculan dan pembunuhannya. Juga huraian peristiwa-peristiwa yang akan terjadi setelah kematiannya sehingga berlakunya hari kiamat.

Lama sebelum semua itu terjadi, tanda-tanda kecil kiamat telah pun berlaku satu demi satu. Ia mengesahkan kebenaran hadis-hadis Nabi SAW mengenai peristiwa akhir zaman. Bukanlah untuk menakutkan tetapi bertujuan untuk menambahkan keyakinan dan sebagai panduan juga harapan agar kita berada di jalan yang benar.

Buku   ini   terbahagi   kepada   dua   bahagian:   

Bahagian   PERTAMA membawakan lebih   40 hadis  yang  menyebut   tentang  tanda-tanda kecilkiamat yang sudah banyak kelihatan dan berlaku pada akhir zaman ini. Pembukuan 40 hadis akhir zaman ini bukanlah untuk menakutkan bahkania bertujuan untuk menambahkan keyakinan dan sebagai panduan juga harapan   agar   kita   berada   di   jalan   yang   benar.   Antara   isu   yang dibincangkan   ialah:   Golongan   anti   hadis,   Bahaya   kemewahan,   Budaya rasuah berleluasa, Peperangan demi peperangan dan  Bermegah-megahdengan bangunan masjid. 

Manakala   Bahagian   KEDUA pula   memaparkan   kronologi   kejadian   hari kiamat   daripada   sebelum   kemunculan   Dajjal   sehingga   ia   muncul   dan dibunuh. Juga huraian peristiwa-peritiwa lain yang akan berlaku setelah kematiannya sehingga berlakunya hari kiamat.

 

Biodata Syeikh Ahmad Fahmi Zamzam

 

Tuan Guru SYEIKH AHMAD FAHMI ZAMZAM (Abu Ali al-Banjari an-Nadwi al Maliki) kelahiran Amuntai, Banjarmasin, Kalimantan Selatan, Indonesia. Mantan Ketua Umum Majlis Ulama Indonesia, Kabupaten Barito Utara, Kalimantan Tengah. Beliau adalah pengasas utama Pondok Pesantren YASIN di Kalimantan, Timbalan Syeikhul Maahad Tarbiah Islamiah Derang, Pokok Sena, Kedah, Antara karya beliau bersama Galeri Ilmu Media Group, Edisi Istimewa 40 Hadis Peristiwa Akhir Zaman, Hidayatus Salikin, Syamail Rosululloh SAW, Cahaya di atas Cahaya dan Maulid al-Barzanji.

Features